Na een aantal jaren fulltime huisvrouw en moeder te zijn geweest, was Monica Buijtenhek toe aan een nieuwe uitdaging. Zij wilde naast haar gewone leven ook iets anders doen.

“Wij hebben altijd dieren gehad.”, vertelt Monica. “Daar ligt echt mijn interesse.” Dus toen zij twee jaar geleden op de facebookpagina van Louterbloemen een oproep voor vrijwilligers las, was haar besluit snel genomen.

Diensten
In het begin draaide Monica een paar diensten per week als chauffeur of bijrijder in de ambulance; daarna pakte ze er ook nog een paar diensten bij in de meldkamer. Op een gegeven moment moest dit worden bijgesteld omdat zij door verandering van oppas minder diensten kon draaien op de ambulance. Dat was totaal geen probleem bij Louterbloemen.  Maar nu haar dochter naar de middelbare school gaat, kan Monica binnenkort weer meer diensten oppakken.

Fijne collega’s
Naast het feit dat je op deze manier écht dieren helpt, vindt Monica het fijn om deel uit te maken van het team. “Je staat er niet alleen voor. Als je het bijvoorbeeld moeilijk hebt met een bepaalde melding dan kun je iedereen bellen voor advies en steun. Het voelt alsof je deel uitmaakt van een grote familie.”

“Die support van je collega’s heb je soms echt nodig. Want op de ambulance heb je hoofdzakelijk te maken met ‘zielige dieren’ en hun baasjes. Dat went nooit”, vertelt Monica, “maar het wordt op den duur wel makkelijker. In het begin is het lastig, zeker als je een kat of hond krijgt die op die van jou lijkt. Maar daar leer je mee om te gaan, zeker als je er met collega’s over kunt praten.”

Tip
Zij heeft een goede tip voor mensen die erover denken om vrijwilliger te worden op de ambulance. Het lijkt moeilijk en soms verdrietig, maar “als ze een dagje meerijden, zien ze dat het best meevalt.”
En Monica wijst ook op de voordelen van haar vrijwilligersbaan. “Je bent even het huis uit en je doet iets goeds en dat geeft een fijn gevoel”.

Monica met collega Isabel (links op de foto)

Warm welkom voor nieuwe vrijwilligers
Het werk op de dierenambulance is een serieuze aangelegenheid. Maar Monica heeft vaak de grootste lol met haar collega’s. En hoe goed zij ook met elkaar omgaan … er is altijd plaats voor nieuwelingen. “Iedere nieuwe die erbij komt, wordt verwelkomd. Je komt binnen en je hoort er meteen bij.” En dat is óók een pluspunt, want er zijn echt meer vrijwilligers nodig in het ambulance-team.

Dáár doe je het óók voor
Het is fijn om te kunnen helpen. Toen Monica nog maar pas op de meldkamer werkte, belde een baasje in paniek op over een nieuw katje dat al drie dagen lang niet onder de bank vandaan wilde komen. Monica kon die mevrouw geruststellen en advies geven. Maar het lukte niet meteen. Pas twee telefoongesprekken later was het eindelijk gelukt en werd zij gebeld door een heel blij baasje. Die was echt in paniek geraakt en had veel steun aan de gesprekken met haar. “En dáár doe je het óók voor. Geeft een goed gevoel om te kunnen helpen.”

bbbbb

     Dierenzorgcentrum
     ooo

     Louterbloemen
ooo
vvvvv

  • Louterbloemen bekommert zich om dieren in de breedste zin van het woord.
  • Er is de dierenopvang, de ambulance, adoptieservice en een pension.
  • Er werken tussen de 80 en 90 vrijwilligers bij Louterbloemen en enkele betaalde krachten.
  • Zij werken o.a. in het asiel zelf, zijn hulpverleners en chauffeurs op de ambulance en vrijwilliger op de meldkamer.

Meer vacatures vind je op www.louterbloemen.nl 

Vacature

Hulpverlener Dierenambulance (vrijwilliger) m/v

De dierenambulances van Louterbloemen worden bemand door vrijwilligers m/v in de functie van een Hulpverlener en een Chauffeur. Samen werken ze als een team. De dierenambulancedienst is 24/7 oproepbaar. De 24 uursdienst is opgedeeld in 3 diensten van 8 uur. De Hulpverlener houdt contact met de meldkamer en zorgt voor de rittenadministratie. Samen met de chauffeur wordt de dierenambulance schoon gehouden.

Hulpverlener op de Dierenambulance is heel afwisselend. De ene keer haal je een egeltje op. De andere keer vang je een zwerfkat met
kittens of breng je een aangereden dier naar de dierenarts.

Je werkt, als het nodig is samen met brandweer, politie of andere hulpverleners. Zieke of gewonde dieren breng je eerst naar het Dierenziekenhuis. Gezonde en overleden dieren breng je naar het Dierenzorgcentrum. Kittens of puppies gaan naar een van onze gastgezinnen. Sommige dieren worden eerst opgenomen in onze 24 uurs opvang en sommige dieren worden direct danwel later naar een gespecialiseerde opvang gebracht. Hierbij wordt je altijd aangestuurd door de meldkamer.

Ben je ouder dan 21 jaar en minstens 1 dienst per week beschikbaar?
Hou je van samenwerken en doorpakken ?

Ben je sociaal vaardig en servicegericht?

Heb je affiniteit met dieren, ben je nuchter en stressbestendig?

Werktijden zijn in overleg en gezorgd wordt voor proefrit, interne opleiding en voorlichting

Heb je er zin in ?

Laat je dan informeren en meld je aan voor een gesprek. Mail naar: info@louterbloemen.nl

Vacature

Chauffeur Dierenambulance (vrijwilliger) m/v
mmmm

De dierenambulancedienst is 24/7 oproepbaar. Dierenambulances van Louterbloemen worden bemand door een Chauffeur en een Hulpverlener. Samen werken ze als een team. De dierenambulancedienst is 24/7 oproepbaar. De 24 uurs dienst is opgedeeld in 3 diensten van 8 uur.

Chauffeur op de Dierenambulance is heel afwisselend. De ene keer haal je een egeltje op. De andere keer vang je een zwerfkat met
kittens of breng je een aangereden dier naar de dierenarts.

Je werkt, als het nodig is samen met brandweer, politie of andere hulpverleners. Zieke of gewonde dieren breng je eerst naar het Dierenziekenhuis. Gezonde en overleden dieren breng je naar het Dierenzorgcentrum. Kittens of puppies gaan naar een van onze gastgezinnen. Sommige dieren worden eerst opgenomen in onze 24 uurs opvang en sommige dieren worden direct dan wel later naar een gespecialiseerde opvang gebracht. Hierbij wordt je altijd aangestuurd door de meldkamer.

De Chauffeur zorgt voor het veilig en efficiënt uitvoeren van ritten, controleert de (medische) materialen in de ambulance en vult deze aan. Zorgt voor het schoonhouden en desinfecteren van ambulance en hulpmiddelen. Meldt storingen aan de wagenparkbeheerder.

Ben je ouder dan 21 jaar met rijbewijs B en minstens 1 dagdienst per week beschikbaar ? Hou je van samenwerken en doorpakken ? Ben je sociaal vaardig en servicegericht ?

Heb je affiniteit met dieren, ben je nuchter en stressbestendig?

Werktijden zijn in overleg en gezorgd wordt voor proefrit, interne opleiding en voorlichting

Heb je er zin in ?

Laat je dan informeren en meld je aan voor een gesprek. Mail naar: info@louterbloemen.nl

Vacature

Centralist Dierenambulance (vrijwilliger) m/v
mmmm

De dierenambulances van Louterbloemen zijn 24/7 oproepbaar. Als centralist ben je het aanspreekpunt bij het afhandelen van meldingen en het aansturen van de ambulances. De 24 uurs dienst is onderverdeeld in 3 diensten van 8 uur.

Als centralist vraag je gericht om aanvullende informatie om de Dierenambulances zo effectief mogelijk in te zetten en registreer je de afhandeling van de meldingen. Als het nodig is heb je contact met (hulp)diensten of dierenartsen. Centralisten worden door een Piketdienst ondersteund.

Ben je ouder dan 21 jaar en 1 dagdienst per week beschikbaar ? Hou je van samenwerken en doorpakken ?

Ben je sociaal vaardig, stressbestendig, communicatief en servicegericht ?

Heb je affiniteit met dieren, ben je nuchter en stressbestendig?

Werktijden zijn in overleg en gezorgd wordt voor interne opleiding en voorlichting

Heb je er zin in ?

Laat je dan informeren en meld je aan voor een gesprek. Mail naar: info@louterbloemen.nl