Drechtsteden- Vrijwilligers kunnen zich weer via de website van SPUI93, het platform voor vrijwillige inzet aan de Spuiweg 93, inschrijven voor de speciaal voor hen gemaakte trainingen en workshops.

Iedereen kan meedoen

Fokje Bosma, coördinator van SPUI93, is er trots op dat vrijwilligers in Dordrecht en Zwijndrecht nog steeds gratis trainingen bij diverse (zorg)organisaties kunnen volgen. “Dat is mogelijk dankzij het initiatief van een twintigtal organisaties binnen het Platform Vrijwilligerswerk in de Zorg om hun expertise ‘om niet’ te delen. Inmiddels doen vele andere organisaties mee. We vinden het allemaal belangrijk dat de vrijwilligers de scholing krijgen waar zij behoefte aan hebben. Wij faciliteren dit. Mensen kunnen ook bellen of mailen als ze behoefte hebben buiten dit aanbod. We gaan dan in gesprek met de organisatie of zoeken trainers.”

Oproep aan trainers

Naast de trainingen die de diverse organisaties zelf geven, biedt SPUI93 ook (ervarings)deskundigen en trainingsbureau’s uit het bedrijfsleven de mogelijkheid om trainingen te geven. Bosma: “Je kunt dat zien als een vorm van Maatschappelijk Bewust Ondernemen van hun kant. Zo geven de gecertificeerde coaches Pieter Gilhuis en Wennie Roestenberg samen een gratis training ‘De 3 basiswetten voor krachtige besturen’ aan. En we vinden het heel prettig dat de Brandweer de tijd neemt om vrijwilligers meer te vertellen over ‘Brandpreventie in en om je verenigingsgebouw’.

E-learning

Bosma is enthousiast over het toenemende aanbod van e-learning voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren. “Dit is echt een uitkomst voor hen die naast hun betaalde baan vrijwilligerswerk doen of mensen die liever in hun eigen tempo iets leren. Ook deze workshops staan op de website onder het kopje ‘SPUI leert’.”

Meer informatie

Bosma nodigt vrijwilligers uit om eens een kijkje te nemen op de website van SPUI93, www spui93.nl en enthousiast te worden om een training te volgen. Men kan natuurlijk altijd even langskomen op de Spuiweg 93 of een afspraak maken met Sharmila Soekhram via 078-6137029.